Рецепти

Паніровані креветки з мангово-арахісовим соусом

Інгредієнти

    Манговий соус:


Пачка солоного арахісу ТМ «Захід»

2 чашки свіжого манго (одну чашку манго можна замінити персиком)

 ¼ чашки нарізаної цибулі-шалот,

 2 ст.л. свіжого лимонного соку

2 ст.л. мед

⅛ ч.л. сіль


    Для паніровки креветок:


    ½ чашки борошна
    2 збитих великих яйця
    1 чашка панірувальних сухарів
    ½ ч.л. солі
    ½ ч.л. перцю
    2 ½ ч.л. приправи для морських продуктів
    500г сирих креветок очищених з хвостиками


    рослинне масло для смаження

Приготування

    Манговий соус:

 Змішайте всі інгредієнти в бленд ері в пюре до отримання однорідної маси. Охолодіть  в холодильнику до  подачі на стіл.


    Паніровані креветки:


    Розстеліть довгий паперовий рушничок.
    Висипте борошно в миску середнього розміру. Перелийте збиті яйця в окрему посудину. Змішайте панірувальні сухарі і всі приправи в ще одній посудині.
1. Занурити креветки в борошні, потім в яйце, потім в суміші з приправ, переконавшись в тому, щоб кожна креветка була добре покрита. Відкладіть на підготований рушник.
    Налийте трохи рослинного масла на велику сковороду та поставте на середній вогонь. Обжарюйте 6-8 штук за раз, приблизно 2 хвилин з кожного боку до готовності і золотисто-коричневої скоринки. Витягніть приготовані креветки з сковорідки  і помістіть на підготовлений паперовий рушник. Продовжуйте смажити та додавайте олію, при необхідності. Подавати відразу ж з соусом. Креветки можна розігрівати при 180оС в духовці приблизно 10 хвилин.

Цікава ідея для кексів

                         Карамельний Гарячий шоколад з карамельним попкорном

Карамельний гарячий шоколад смачний сам по собі, але в поєднанні з хрустким карамельним попкорном це просто незрівнянно !!!!

Рецепт

на 2 порції

Інгредієнти:

2 чашки молока
1/4 чашки порошку темного какао
1/4 чашки цукру
1/4 чашки карамельного соусу (домашній або куплених в магазині)
1/2 чашка збитих вершків
1 чайна ложка цукру

Приготування:

У середній каструлі, нагріти молоко, але не доводячи до кипіння (поки не почнете бачити пар). Влийте в ємкість з какао порошком, змішати 1/4 склянки цукру і карамельного соусу до отримання однорідної маси. Вимкніть вогонь. Налийте в дві кружки.

У холодній середній мисці збийте вершки до тих пір, поки не почнуть густіти. Поступово додати 1 чайну ложку цукру. Збити до високих піків (коли ви тягнете вінчиком вгору і піки не падають, а тримають форму). Перекласти на гарячий шоколад. зверху викласти карамельний попкорн.
Чудово смакує для домашніх посиденьок та може легко замінити десерт.

 

                                       Карамельний торт з попкорну і морозива.

Цей рецепт підійде для святкового столу або просто десерту у спекотний день


Інгрідієнти:
200 г карамельного попкорна
200 г горіхів пекан, подрібнених
2 щіпки солі
400 г 60% темного шоколаду
2 ст л масла

Начинка:
2 кг ванільного морозива
1 літр лимонного крему

Прикраса:
гілочки м'яти

Спосіб приготування
Шоколад розколоти на кілька частин. Покласти на парову баню / в пароварку, щоб він розплавився.
Подрібнити горіхи і підсушити на сковороді без масла. Змішати з попкорном.
Відложити 1\6 попкорну для прикраси.
Суміш розподілити між двома формами зі змазаним маслом дном. Притиснути до дна до упору.
Шоколад змішати з двома столовими ложками олії. Залити шоколад в обидві форми з попкорном і горіхами. Розподілити рівномірним шаром.
Дістати морозиво з морозильної камери і залишити на 3-5 хвилин, щоб воно розтануло.
Розподілити морозиво між двома формами з коржами. Відправити в морозилку до повного замерзання.
Коржі вийняти з морозильної камери. На велике блюдо помістити один з них.
Викласти частину лимонного крему. І зверху помістити другий корж.
Полити лимонним кремом. Зверху викласти відкладену заздалегідь суміш з попкорну і горіхів.
Прикрасити гілочками м'яти. Подавати відразу ж.

* Лимонний крем досить легко купити, так як він користується великою популярністю але ми пропонуємо рецепт домашнього лимонного крему:

Складові:

200 г вершкового масла
6 яєць
400 г цукру
сік 4-5 лимонів

Спосіб приготування:

Масло нарізати на невеликі кубики і покласти в глибоку миску. Дати розтанути при кімнатній температурі.
Сік лимонів процідити через сито або марлю, видаливши всі кісточки і м'якоть.
Збити яйця з цукром міксером.
Додати розтануло масло і лимонний сік. Збити.
На водяній бані міксером збити крем до тих пір, поки він не почне густіти (10-15 хв, в залежності від потужності міксера).

 

                                               Сирний суп з сирним попкорном



Складові:
Цибуля - порей - 2 стебла
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Оливкова олія - ​​1 ст. ложка
Бульйон м'ясний - 700 мл
Плавлений сир (м'який) - 300 г
Каррі - 2 ст. ложки
Попкорн з сиром "Веселі Баранця"
Червоний мелений перець, сіль
Рецепт:
1. Цибуля - порей вимити, обсушити, розрізати вздовж і подрібнити. Цибуля ріпчаста почистити і подрібнити. У сотейнику розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати цибулю-порей і смажити дві хвилини. Потім додати трохи бульйону і розчинити в ньому плавлений сир.
2. Влити бульйон, закип'ятити. Суп приправити сіллю, каррі, червоним перцем, розлити по тарілках, в кожну додати запашний попкорн з сиром і подати на стіл.

                                  Шоколадный торт с карамельным попкорном



Ингредиенты:

(чашка 250 мл):


Бисквит:
75 г сливочного масла
270 г муки
60 г какао
1 ½ ч л разрыхлителя
1 ½ ч л соды
340 г сахара
¼ ч л соли
2 яйца
1 чашка молока
2/3 чашки кипятка
2 ч л растворимого кофе

Крем:
250 г сливочного масла
500 г сливочного сыра
70 г сахарной пудры
50 г карамели

Для украшения:
Карамельный попкорн "Веселі Баранці"
Карамель

Приготовление:
Для бисквита смешайте все сухие ингредиенты вместе. Добавьте к ним охлажденное растопленное сливочное масло, яйца, молоко и заваренный кипятком кофе(кофе должен быть очень горячий), перемешайте до однородности.
Смажьте две формы диаметром 18-20 см сливочным маслом и присыпьте мукой. Распределите между ними тесто.
Выпекайте при температуре 175-180 градусов 30-35 минут или до сухой зубочистки. Остутдите готовые коржи, срежьте у них верхушки, чтобы выровнять, и разрежьте каждый пополам.
Для крема хорошо взбейте сливочное масло комнатной температуры, добавьте сахарную пудру и взбейте добела, влейте карамель и хорошо взбейте. Добавьте сливочный сыр комнатной температуры к маслу и перемешайте до отднородности.
Промажьте коржи кремом. Обмажьте бока и верх торта тонким слоем крема и поместите торт в холодильник на 10-20 минут, остальной крем оставьте при комнатной температуре. Покройте охлажденный торт еще одним слоем крема и выровняйте его. Можно смочить лопатку в горячей воде и чуть промакнуть влагу, это облегчит выравнивание крема. Поставьте торт в холодильник, чтобы крем немного застыл. Ему необязательно долго пропитываться, сам бисквит очень влажный. Перед подачей полейте торт сверху карамелью (можно делать это только по краю, чтобы карамель красиво стекала по бокам), украсьте торт горкой карамельного попкорна, склеивая его между собой карамелью.

 

Традиційний Американський десерт S'mores з попкорном в вафельному стаканчику. Чудовий варіант десерту на пікніку який можна підготувати дома і взяти з собою.



СКЛАДОВІ:
8 чашок попкорну
1/2 чашки молочного топленого шоколаду
1/2 чашки білого топленого шоколаду
1/2 чашки крихт крекера


Для вафельних стаканчиків:
1 чашка Міні Зефіру "тучки-штучки"
1/2 чашки шоколаду шматками (або краплинки)
12 вафельних стаканчиків

Приготування:

Для попкорна:
Викладіть 4 чашки попкорна на пергаментний папір. Переконайтеся, що немає не розірвавшихся зерен кукурудзи.
Збризніть молочним шоколадом. Залиште на деякий час.
Викладіть 4 чашки попкорну на другий пергаментний папір.
Полити білим шоколадом і посипте крихтами крекеру. Залиште на деякий час.
Після того, як шоколад затвердіє, змішайте два попкорна разом у великій мисці.

Вафельні стаканчики:
Заповніть вафельні стаканчики попкорном з шматочками шоколаду і міні зефіром. Загорніть кожен стаканчик у фольгу.
Жарити над багаттям або на грилі 3-5 хвилин, час від часу перевертаючи.
У духовці: Розігріти духовку до 150°С Випікати загорнуті конуси в фольгу протягом 5-7 хвилин.
Смачного!!!

Багатий шоколадний торт покритий соковитою глазур'ю і пряним попкорном.


Інгредієнти:

Шоколадний торт

1 3/4 чашки борошна
2 склянки цукору
3/4 чашки несолодкого какао-порошку
1 стакан кефіру
1 чашка міцної кави (свіжозвареної)
1/2 чашки світлої оливкової олії
2 яйця
1/2 чайної ложки солі
1 1/2 чайної ложки порошку для випічки
1 1/2 чайної ложки соди
ванільного екстракту 1 столова ложка

Шоколад Buttercream

2/4 чашки вершкового масла
2/3 чашки порошку несолодкого какао
3 чашки цукрової пудри
1/3 чашки цільного молока або густих вершків
ванільного екстракту 1 ч.л.

Шоколад Ganache

8 унцій напівсолодкого шоколаду (гарної якості)
1 стакана густих вершків

Попкорн

Свіжого попкорну з мікрохвильовки
1 чайна ложка чілі
1 чайна ложка паприки

Приготування:

Шоколадний торт

Просіяти борошно, какао-порошок, цукор, розпушувач, соду і сіль. Висипати суміш в чашу міксера і змішати в міксері.
В іншій мисці, додати яйця, масло, кефір, каву і ванільний екстракт. Змішайте все ретельно.
Тепер додайте вологу суміш в вашу суху суміш, і знову все змішати.
Вилийте тісто в 2 змащені круглі форми для торта.
Випікати при температурі 350 градусів протягом приблизно 40 хвилин або поки зубочистка не залишатиметься чиста після проколювання.

Шоколад Buttercream

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі.
У ваш міксер, додати топлене масло. Збити його.
Додати какао-порошок і знову перемішати.
Тепер почніть додавати цукрову пудру і молоко по черзі. Продовжуйте змішування, поки все повністю не змішано.
Нарешті, додайте ванільний екстракт і змішайте все.

Примітки:

Якщо ви відчуваєте, що ця глазур є занадто густа, ви можете змінити це, додавши трохи молока або густих вершків ... тільки по 1 чайній ложці.
Якщо ви відчуваєте, що це глазур занадто рідка, ви можете згустити ЇЇ, додавши ще трохи цукрової пудри ... Тільки по 1 столовій ложці.

Шоколад Ganache

Нарубаєте шоколад на дрібні шматочки і покласти його в жароміцну миску.
Підігрійте вершки в каструлі, щоб не зварити їх.
Вилийте гарячі вершки на шоколад.
Використовуйте вінчик, щоб змішати все, поки не стане гладка, глянцева суміш.

Дайте Ganache охолонути і загуснути трохи перед нанесенням його на торт.

Попкорн

Приготуйте солений попкорн в мікрохвильовці і скиньте його у велику глибоку миску.
Посипте попкорн чилі і паприкою за смаком (але не перестарайтесь) і все перемішайте великою ложкою.

Прикрашення:

Перемажте коржі шоколадом Buttercream.
Використовуйте лопаточку, щоб зробити діагональний візерунок на торті.
Налийте трохи Ganache на вершину торта і використовуйте ложку, щоб розприділити його, дайте йому злегка виливатися за краї.
Помістіть цей торт в холодильник і, коли ви будете подавати його, прикрасьте пряним масляним попкорном.

Примітка

Якщо ви прикрасите попкорном заздалегідь, він стане сирим і противним! прикрасьте пряним масляним попкорном, ТІЛЬКИ коли ви будете подавати його! :)
Я сподіваюся, що вам сподобався цей рецепт!

                                                  Кекси з попкорну:



Інгрідієнти:

8 склянок попкорну
1/2 склянки смаженого арахісу
1/2 склянки M & Ms
1/2 склянки розплавленого молочного шоколаду
1/2 склянки розплавленого білого шоколаду
рожевий харчовий барвник
рожеві кондитерські прикраси


На лист викласти пергаментний папір.
Попкорн викласти на лист.


Додати до попкорну арахіс з M & Ms.


Залити шоколадом.
Білий шоколад змішати з харчовим барвником і залити ним попкорн.


Посипати кондитерськими прикрасами.
Дати попкорну затвердіти.
Розрізати на порції та покласти у паперові форми для кексів.

                              Торт з карамельним попкорном і карамельним соусом



Форма у мене маленька 15 см, якщо будете пекти у формі 20 см, збільште інгредієнти. Бісквіт виходить білосніжним і дуже ніжним.

Інгредієнти для бісквіта:
5 великих білків
80г цукрової пудри
50г цукру
1 пакетик ванільного цукру
60г борошна
Духовку розігріти до 180С

Змішати цукрову пудру і борошно. Збити білки в міцну піну. Додати цукор, ванільний цукор і збивати ще, до щільності і блиску. Всипати просіяне борошно з цукровою пудрою, перемішати ложкою. Викласти тісто в незмазану форму (дно форми застелити пергаментом). Пекти 30 хвилин при 180С. У духовці білки піднімуться, але потім поверхня стане рівною.
Перевернути форму догори ногами, поставивши її на решітку або на дві однакових миски. Залишити до повного охолодження. Щоб вийняти бісквіт, треба провести ножем уздовж стінок форми і гарненько пару раз стукнути формою по столу.

Для крему:

500 г вершкового сиру
60 г цукрової пудри
300 мл вершків

Збити вершки з цукровою пудрою до піків, додати вершковий сир і ще раз гарненько все збити.

Карамельний Соус:

120 г цукру
200 г вершків
20 г вершкового масла

На повільному вогні розтопити цукор, заважати поки він не придбає коричневий колір, додати вершкове масло і (ГАРЯЧІ!) Вершки, швидко перемішати. Остудити.

Змастити торт кремом, прикрасити попкорном і полити карамеллю.

 

 

                                       Енергетичний батончик з попкорном.


Чудово підійде для смачного снеку.

На 10-12 порцій:

100 г попкорна "Веселі Баранці"
250 гр чорного шоколаду
50 г білого шоколаду
100 г вершкового масла
4 ст. ложки меду
100 г сушеної журавлини
100 г родзинок


1. Журавлину і родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хв. Відкинути на друшляк, потім ретельно обсушити.


2. Шоколад поламати на невеликі шматочки. Помістити в сотейник разом з вершковим маслом і медом. Готувати на слабкому вогні, поки шоколад повністю не розтопиться і маса не стане однорідною.


3. У великій мисці змішати попкорн з журавлиною і родзинками.


4. Влити розтоплений шоколад, ретельно перемішати.


5. Прямокутну форму з невисокими бортиками застелити пергаментом або харчовою плівкою. Ложкою викласти масу, розрівняти поверхню. Поставити в холодильник на 2-3 години.


6. Вийняти застиглий пласт з форми. Гострим ножем розрізати на 16 шматочків.
Розтопити в мікрохвильовій печі поламаний на шматочки білий шоколад. За допомогою чайної ложки полити попкорн і повернути в холодильник ще на 30-40 хв.

 

Флонді з Арахісом в цукровій глазурі з медом «Захід»

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 220 г
  • цукрова пудра - 50 г
  • вершкове масло - 80 г
  • холодна вода - 50 мл
  • жовток - 1 шт.
  • дрібка солі
  • Макова начинка:
  • мак - 120 г
  • цукор - 3 ст. л.
  • Горіхова начинка:
  • арахіс - 120 г (2 пачки)
  • цукор - 80 г
  • вода - 50 мл.
  • Яблучна начинка:
  • яблука - 500 г
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • цукор - 2-3 ст. л.
  • кориця мелена - 1 ч. л.
  • А також:
  • жовток для змащування
  • Приготування флонді:
  • Флонді – традиційна випічка угорських євреїв, що стала візитною карткою всієї Угорщини. Така випічка дуже смачна і ситна.
  • Просіяне борошно перемішати з цукровою пудрою і сіллю, додати порізане кубиками вершкове масло. Всі інгредієнти добре перетерти рукою.
  • В окремій посудині перемішати жовток з холодною водою і додати до перетертого з маслом борошна.
  • Замісити тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник поки готуємо начинку.
  • Макова начинка. Мак повністю залити окропом, накрити кришкою і залишити на 30-40 хв.
  • Потім воду злити (можна скористатись дрібним ситом). Мак з цукром перетерти в макогоні до “білого молочка” або скористатися спеціальним млинком для маку. Після цього до маку можна додати кілька столових ложок води і поварити на малому вогні 2-3 хв. Це робиться для того, щоб після випікання макова начинка була більш в’язкою, вологою (якщо можна так сказати).
  • Горіхова начинка. Горіхи з цукром пропустити через м’ясорубку або скористатися блендером. Додати воду і поварити на невеликому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
  • Яблучна начинка. Яблука помити, очистити від шкірки та серцевини і порізати невеликими шматочками. Порізані яблука перекласти в каструлю, скропити лимонним соком, додати цукор, перемішати і на середньому вогні варити, поки яблука не пустять сік і трохи не зм’якнуть.
  • Після того яблука трохи пом’яти м’ялкою чи ложкою, додати корицю і перемішати.
  • Тісто вийняти з холодильника, добре вимісити і розділити на чотири частини. Потім кожну частину тіста розкачати в круг.
  • На дно форми викласти одну частину тіста. На тісто – горіхову начинку.
  • Горіхову начинку покрити другим пластом тіста. Поверх нього викласти макову начинку.
  • Макову начинку покрити третім пластом тіста. На тісто викласти яблучну начинку. Якщо яблучна начинка надто волога, тісто попередньо бажано присипати панірувальними сухарями.
  • Яблука накрити останнім пластом тіста. Тісто змастити жовтком, який попередньо слід розмішати з невеликою кількістю води чи молока (0,5 ст. л.).
  • Випікати у розігрітій до 190 °С духовці приблизно 50 хв. Потім флонді повністю остудити і залишити на кілька годин, щоб випічка настоялась, можна сміливо залишити на ніч. Флонді готове. 
  • Інгредієнти для тіста:
  • яйця - 3 шт.
  • пшеничне борошно - 200 г
  • цукор - 150 г
  • соняшникова рафінована олія - 150 мл
  • кеш’ю - 100 г
  • морква (сира) - 250 г
  • цедра з одного апельсина
  • апельсиновий сік (за бажанням) – 30 -50 мл
  • мелена кориця - 1 ч. л.
  • імбир чи мускатний горіх - 1 / 2 ч. л.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
  • розпушувач до тіста - 1 ч. л.
  • сода - 1 / 3 ч. л.
  • сіль - 1 / 4 ч. л.
  • Інгредієнти для крему:
  • сметана 15-20% - 300 г
  • цукрова пудра - 3 ст. л. без вершка
  • Приготування морквяного пирога:
  • Кеш’ю трішки обсмажити на сухій сковорідці, час від часу помішуючи.
  • Обсмажені горіхи подрібнити ножем або блендером-подрібнювачем.
  • Моркву очистити від шкірки і натерти на терці з малими отворами (без зубчиків).
  • З допомогою терки з апельсина зняти цедру.
  • У велику миску просіяти борошно з розпушувачем, содою і спеціями (кориця, імбир чи мускатний горіх), додати сіль.
  • Яйця збити з цукром і ванільним цукром у світлу пишну масу.
  • До збитих яєць додати олію та перемішати міксером на малій швидкості.
  • Слідом частинами додати просіяне борошно зі спеціями і ретельно перемішати ложкою або міксером на невеликій швидкості.
  • Потім додати моркву, апельсинову цедру і подрібнені горіхи. Все ретельно перемішати. На даному етапі додати апельсиновий сік. В результаті маємо отримати в’язке і не дуже густе тісто.
  • Форму змастити олією, викласти тісто і помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв. Готовність пирога можна перевірити сірником. Спечений пиріг вийняти з форми і покласти на решітку догори низом, щоб він остиг.
  • Сметану міксером збити з цукровою пудрою. Якщо сметана під час збивання стане рідкою, – додайте до неї 1 / 2 ч. л. лимонного соку і ще раз збийте.
  • Корж розрізати на дві частини і змастити сметанковим кремом. Зверху прикрасити горішками чи цукатами та подавати до столу. Морквяний пиріг готовий. 

Морквяний пиріг з Кеш’ю «Захід»

  • Інгредієнти для тіста:
  • яйця - 3 шт.
  • пшеничне борошно - 200 г
  • цукор - 150 г
  • соняшникова рафінована олія - 150 мл
  • кеш’ю - 100 г
  • морква (сира) - 250 г
  • цедра з одного апельсина
  • апельсиновий сік (за бажанням) – 30 -50 мл
  • мелена кориця - 1 ч. л.
  • імбир чи мускатний горіх - 1 / 2 ч. л.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.
  • розпушувач до тіста - 1 ч. л.
  • сода - 1 / 3 ч. л.
  • сіль - 1 / 4 ч. л.
  • Інгредієнти для крему:
  • сметана 15-20% - 300 г
  • цукрова пудра - 3 ст. л. без вершка
  • Приготування морквяного пирога:
  • Кеш’ю трішки обсмажити на сухій сковорідці, час від часу помішуючи.
  • Обсмажені горіхи подрібнити ножем або блендером-подрібнювачем.
  • Моркву очистити від шкірки і натерти на терці з малими отворами (без зубчиків).
  • З допомогою терки з апельсина зняти цедру.
  • У велику миску просіяти борошно з розпушувачем, содою і спеціями (кориця, імбир чи мускатний горіх), додати сіль.
  • Яйця збити з цукром і ванільним цукром у світлу пишну масу.
  • До збитих яєць додати олію та перемішати міксером на малій швидкості.
  • Слідом частинами додати просіяне борошно зі спеціями і ретельно перемішати ложкою або міксером на невеликій швидкості.
  • Потім додати моркву, апельсинову цедру і подрібнені горіхи. Все ретельно перемішати. На даному етапі додати апельсиновий сік. В результаті маємо отримати в’язке і не дуже густе тісто.
  • Форму змастити олією, викласти тісто і помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв. Готовність пирога можна перевірити сірником. Спечений пиріг вийняти з форми і покласти на решітку догори низом, щоб він остиг.
  • Сметану міксером збити з цукровою пудрою. Якщо сметана під час збивання стане рідкою, – додайте до неї 1 / 2 ч. л. лимонного соку і ще раз збийте.
  • Корж розрізати на дві частини і змастити сметанковим кремом. Зверху прикрасити горішками чи цукатами та подавати до столу. Морквяний пиріг готовий.