Насіння

Насіння

Насіння соняшника і гарбуза завжди популярне серед споживачів. Його залюбки вживають жителі як великих міст-мільйонників так і невеличких містечок та сіл. Відбірне вдало посмажене насіння, зручна та красива упаковка забезпечують цьому продукту стабільну популярність серед споживачів.

Чим корисне?

Корисні властивості гарбузового насіння зумовлені його багатим складом, адже воно містить вітаміни (особливо багато - Е і групи В, а також - A, С, D, К та ін), мікроелементи (залізо, фосфор, мідь, цинк, марганець, магній та інші), амінокислоти, клітковину, цінну олію. Гарбузова олія містить омега-3 і омега-6 жирні кислоти, які мають протизапальну і антиоксидантну дію, перешкоджають розвитку захворювань серцево-судинної системи, що додають шкірі здоровий і красивий вигляд, сприяють росту волосся. Гарбузове насіння має у своєму складі високий вміст амінокислот і білка, що дуже важливо для тих, хто постить і вегетаріанців. Вітамін Е - природний антиоксидант та імуномодулятор. Вітаміни групи В позитивно впливають на нервову систему, розумові здібності, нормалізують обмінні процеси, підвищують гемоглобін і імунні сили організму. Кальцій і магній укріплюють кістково-м'язовий апарат, покращують роботу нервової та серцево-судинної систем. Цинк в поєднанні з фосфором сприяє роботі мозку, системи кровообігу, шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, репродуктивної функції, зміцнює нігті, покращують ріст волосся і може допомогти при облисінні і лупі, лікуванні від підліткових вугрів, нормалізує діяльність сальних залоз, допомагають зберегти зір. Залізо підвищує гемоглобін, додає здоровий вигляд шкірі. Мідь - активатор гемоглобіну, нормалізує обмін речовин. Марганець позитивно впливає на кістково-м'язовий апарат, роботу центральної нервової системи, щитовидної залози. Клітковина виводить з організму токсини, шлаки, радіонукліди, важкі метали.

Щоби користь гарбузового насіння була помітною, потрібно з'їдати його по 50-

100 грам 

в день.